4. kolo
REZULTATI UŽIVO
Arhiva vesti
Razvojna Košarkaška liga Srbije 16.04.2014.
 
U Kući košarke održana je promocija kao i žrebanje takmičarskih parova za drugo izdanje Razvojne lige Srbije čiji su organizatori Košarkaški savez Srbije i Udruženje klubova KLS, a osnovni cilj da se velikom broju mladih i perspektivnih igrača produži trenažni proces i takmičarska sezona.


Na promociji su bili prisutni potpredsednik KSS zadužen za takmičenje Dejan Tomašević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović, predsednik Meken Beograda Srđan Šaper, kao i predsednik Udruženja klubova KLS Darko Jovičić. Ligu kao donatori pomažu Meken Beograd i Fabrika kartona Umka DO Beograd.


Hvala Srđanu Šaperu i ljudima iz fabrike kartona Umka bez kojih ne bi došlo do realizacije ovog projekta. Želim da pohvalim i sve ljude koji vode ovu ligu jer su uložili veliki napor i trud da se sve ovo organizuje. Iskreno se nadam da će liga biti još kvalitetnija nego što je bila prošle godine, mada smo zahvaljujući prošlogodišnjoj ove godine imali veliki broj igrača u domaćoj ligi koji su u upravo u Razvojnoj ligi dobili šansu. Siguran sam da ćemo i ove godine ispuniti cilj da kroz 10 utakmica dobijemo igrače koji će jednog dana igrati u velikim klubovima. Želim puno sreće svim učesnicima – istakao je Tomašević.


Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić naglasio je važnost ovakvih liga za mlade sportiste, ali i apelovao na druge Saveze da organizuju slična takmičenja.


Hvala pre svega kolegi Jovanoviću koji je podržao ovu akciju. Hvala i gospodinu Tomaševiću koji je inicirao ovu ideju, ali i Košarkaškom savezu koji je pokrovitelj i nosilac ove akcije. Ovo je pravi način da pokažemo da vodimo računa o mladima i da oni nisu zaboravljeni. Znam iz ličnog iskustva da je za svakog sportistu teško kad završi klupsku sezoni i ima šest meseci do početka nove, da organizuje svoje vreme i svoje treninge. Ova liga omogućava sportistima da ne razmišljaju o tim stvarima, već da se skoncentrišu na sebe i na svoj rad jer im daje motiv da nastave da se bave sportom. Apelujem na sve ostale Saveze da krenu stopama Košarkaškog saveza, da se ugledaju na ovakav model, a možda i da ga usavrše – naglasio je Udovičić.


Sa ministrom sporta složio se i njegov kolega iz Vlade Republike Srbije, Tomislav Jovanović ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


Ministarstvo ne pruža samo deklarativnu podršku ovoj akciji, nego i podršku koja znači aktivno učešće. Ova akcija predstavlja nešto što se direktno uklapa u obrazovni proces. Mi smo u Ministarstvu ovo prepoznali kao izuzetnu akciju van nastavnih aktivnosti. Kroz druženje mladih budućih sportista obezbeđuju se uslovi takmičenja, druženja i tolerancije, a ova akcija Košarkaškog saveza im upravo to i pruža – smatra Jovanović.


Razvojna liga Srbije počeće 29. i 30. aprila i trajaće do 15. juna i igraće se po dvokružnom sistemu. U prvom kolu igraju Napredak – Vršac, Vojvodina Srbijagas – OKK Beograd, Crvena zvezda Telekom – Tamiš, dok će raspored preostalih kola biti određen po Bergerovom sistemu.


Predsednik Meken Beograda Srđan Šaper otkrio je koji su motivi zbog kojih njegova kompanija podržava Razvojnu ligu.


Mi smo već dve godine neko ko podržava Razvojnu ligu, a to ćemo raditi i u buduće. Iskreno iz dva razloga to činimo. Prvi je što je razvojna liga ključ omasovljenja košarke i sporta kod nas, a drugi razlog je privatne prirode pošto je moj otac bio dugo godina čovek koji je ugradio svoj život u razvoj jugoslovenske i srpske košarke – podsetio je Srđan Šaper na svog oca Radomira. - Zbog toga osećam obavezu da tamo gde mogu budem od koristi razvoju i obnovi košarkaškog sporta u našoj zemlji, a ovo je dobra prilika.


Predsednik Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije Darko Jovičić istakao je da Razvojna liga, osim važnosti za malde igrače, ima težinu i kada su u pitanju treneri i sudije:


Ispred 18 klubova koje zastupam želim da se zahvalim Meken Beogradu i Umci na podršci našem projektu. U ovoj ligi osim mladih igrača, biće veoma važni mladi treneri jer će imati priliku da stiču neophodno iskustvo.


www.kss.rs
1. Vojvodina Srbijagas3 / 06
2. Tamiš2 / 15
3. Vršac2 / 15
4. OKK Beograd1 / 24
5. Crvena zvezda Tel.1 / 24
6. Napredak Rubin0 / 33
Dizajn: TABOO Kragujevac  : :  Realizacija: STAT
Početna strana Početna strana Kontakt